Ads Top

Dak van Panattoni distributiecentrum helpt Ikazia Ziekenhuis CO2 neutraal te worden

Distributiecentrum Panattoni Park Heerlen gaat zowel de lokale huurder JD Sport als de externe organisatie Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam van groene stroom voorzien. Sunrock transformeerde de 65.000 vierkante meter dakoppervlakte van het duurzame distributiecentrum in Heerlen tot een zonne-energiesysteem dat vanaf november operationeel zal zijn.

Naast huurder JD Sports en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam maken straks ook zo’n 2.000 omwonenden en het bedrijf Froster uit Waalwijk gebruik van de zonne-energie afkomstig van het dak van het distributiecentrum. Zo krijgt het BREEAM NL-Very Good gebouw ontwikkeld door Panattoni een duurzame extra functie voor meerdere partijen.

Onderschrift foto: Sunrock zonnedakinstallatie op Panattoni pand in Heerlen. Dit zonnedak wekt elektriciteit op die wordt geleverd aan huurder JD Sport, maar ook aan Froster, omwonenden en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

Naast zonne-energie van het dak van Panattoni Park Heerlen heeft het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis ook een overeenkomst voor de levering van zonne-energie gesloten met Euro-Rijn uit Rotterdam. De opbrengst uit de zonnedaken van beide gebouwen is samen goed voor ruim 30% van het totale elektriciteitsverbruik van het ziekenhuis. De overige 70% van de elektriciteit die het Ikazia Ziekenhuis gebruikt, is afkomstig van windmolens. Het Rotterdamse ziekenhuis is het eerste Nederlandse ziekenhuis dat op deze manier, met behulp van een extern zonnepark, zijn bedrijfsvoering 100% verduurzaamt.

De samenwerkende partijen bij deze overeenkomst zijn: Het ziekenhuis Ikazia, Sunrock als projectontwikkelaar van de zonnedak projecten, Euro-Rijn Group en Panattoni als logistiek vastgoed ontwikkelaar wiens daken worden gebruikt voor de opwek van de energie, Eneco als tussenpartij voor de levering en Intrakoop voor de procesbegeleiding.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.