Ads Top

ANWB Energie: bewuster gebruik door dynamische uurtarieven

Gebruikers van ANWB Energie plannen bewust hun verbruik vanwege dynamische uurprijzen. Dat blijkt uit een analyse onder 100.000 afnemers. Dat leverde een gemiddelde besparing op van ruim 200 euro per jaar. Voor huishoudens met een elektrische auto liep deze zelfs op tot ruim 1.000 euro. Het ontlast bovendien het stroomnet tijdens piekmomenten en zorgt voor een toename van het gebruik van groene stroom.

Door apparaten en voertuigen te gebruiken en op te laden wanneer er minder vraag is naar elektriciteit en meer wordt opgewekt met zon en wind profiteren gebruikers van voordelige tarieven. Het stroomgebruik van afnemers van ANWB Energie ligt tijdens de piekmomenten – ’s ochtends en ‘s avonds – tot 19 procent lager dan bij een gemiddeld huishouden. Door op deze momenten minder stroom te gebruiken, verlagen zij de druk op het elektriciteitsnet.

Uit de gegevens blijkt dat gebruikers hun stroomverbruik vooral verschuiven naar de middag, hierdoor wordt er meer gebruik gemaakt van groene stroom. Het verbruik ligt 24 procent hoger dan bij andere energieleveranciers. Een kwart van de gebruikers benut zelfs 31 procent meer stroom in de daluren.

Naar verwachting rijden er in 2030 in Nederland zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s. Dat gaat veel vragen van de elektriciteitsvoorzieningen en vraagt om ander gebruik van energie. Een volle autobatterij is goed voor ruim een week aan energieverbruik van een gemiddeld huishouden. Wie slim laadt, kan in de toekomst zijn elektrische auto gebruiken als energieopslag. De ANWB wil met ANWB Energie een bijdrage leveren aan een betaalbare overstap naar elektrisch rijden op schone energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.