Ads Top

Marktplaats voor de installatie van zonnepanelen Otovo haalt 40 miljoen euro op

Otovo, de grootste Europese marktplaats voor de installatie van zonnepanelen en thuisbatterijen, heeft voor 450 miljoen Noorse kronen (40 miljoen euro) aan kapitaal opgehaald. De financieringsronde werd geleid door de bestaande investeerders Å Energy, de Axel Johnson Group en Nysnø, het Noorse staatsfonds voor klimaatinvesteringen.

Aan de financieringsronde namen uitsluitend bestaande aandeelhouders deel. De Axel Johnson Group, de grootste investeerder die eerder 44 procent van Otovo’s aandelen in handen had via zijn dochteronderneming AxSol, ontving aandelen voor een bedrag van 104 miljoen Noorse kronen (ca. €9 miljoen). Nysnø ontving aandelen voor 29,4 miljoen Noorse kronen (2 miljoen euro) en Obos voor 5 miljoen Noorse kronen (400.000). Å Energi, het grote Scandinavische energiebedrijf dat in 2022 uit een fusie ontstond, was goed voor ruim de helft van de kapitaalinjectie. Het ontving voor 268 miljoen Noorse kronen (23 miljoen) aan aandelen.

De netto-opbrengst van de onderhandse aandelenplaatsing zal worden aangewend als groeikapitaal voor het opbouwen van posities in de Europese markt en algemene zakelijke doeleinden. Otovo wil winstgevend worden door een combinatie van omzetgroei, reducties van de operationele kosten en het te gelde maken van zijn abonnementen portefeuille.

Otovo haalde eerder in 2023 voor 1.100 miljoen Noorse kronen (100 miljoen) aan kapitaal op met de uitgifte van obligaties en voor nog eens 700 miljoen (ca. €60 miljoen) met twee aandelenuitgiften.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.