Ads Top

Thuisbatterijen op abonnementsmodel via Otovo nu beschikbaar voor alle zonnepanelenbezitters

Otovo, de grootste online marktplaats voor de installatie van zonnepanelen in Europa biedt per direct ook thuisbatterijen op abonnementsbasis voor consumenten die hun eigen zonnepaneelinstallatie willen uitbreiden. Hiermee heeft de sinds maart dit jaar in Nederland actieve onderneming een primeur in Nederland.

Afgelopen maand introduceerde Otovo al thuisbatterij-abonnementen voor klanten die ook een Otovo-abonnement voor zonnepanelen  afnemen. Met een thuisbatterij kunnen consumenten verduurzamen en hun onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet verhogen.

Met deze introductie groeit het marktpotentieel voor thuisbatterijen via Otovo naar iedere woning met zonnepanelen in Nederland: op dit moment in totaal ruim 2 miljoen woningen.

Er zijn geen specifieke voorwaarden waar de bestaande zonnepaneleninstallatie aan moet voldoen. In iedere situatie maakt Otovo een aanbod op maat op basis van variabelen zoals het huidige aantal zonnepanelen, de hoeveelheid stroom die er terug wordt gestuurd naar het elektriciteitsnet en het toekomstige energieverbruik van de klant. Otovo levert bij lancering thuisbatterijen van de merken Enphase, Pylontech en Growatt met 10 jaar garantie.

De enige pan-Europese aanbieder van zonne-installaties gebruikt gepatenteerde technologie om te analyseren of een woning geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Via het platform komt een particulier snel en eenvoudig in contact met lokale, hoogwaardige installateurs. Het afgelopen jaar boekte het bedrijf een omzet van 100 miljoen euro en heeft momenteel een geschatte waarde van 240 miljoen op de Noorse effectenbeurs.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.