Ads Top

Meer zekerheid met Eneco Dynamisch & Vast

Eneco biedt nu ook het Eneco Dynamisch & Vast contract aan voor iets meer zekerheid in de energierekening. Hiermee staat de gasprijs voor een jaar vast en heb je wel de voordelen van de per uur wisselende stroomtarieven.

Het dynamisch energiecontract is vooral interessant voor consumenten die bereidt zijn hun energieverbruik aan te passen aan de momenten waarop de prijzen lager zijn. Dit is met het stroomverbruik eenvoudiger dan met gas.

De stroomtarieven wisselen per uur en zijn het laagst wanneer er veel stroom beschikbaar is; door de opwek van duurzame zon- en windenergie vaak tijdens de daguren. Daar kun je rekening mee houden. Voor gas kennen we dagprijzen. Hierop is het verbruik lastiger aan te passen, want consumenten willen iedere dag een warme woning en warm water wil je direct gebruiken wanneer je het nodig hebt.

Voor consumenten die meer zekerheid willen op de gasrekening is het daarom nu ook mogelijk om het gastarief vast te leggen. Klanten sluiten een dynamisch contract af met een vast gastarief voor de periode van een jaar. Het stroomtarief blijft wel volledig dynamisch, zodat klanten voordeel behalen wanneer zij hun stroomverbruik plannen op de momenten van de dag dat de prijzen laag zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.