Ads Top

Klimaat en Energie verkiezingsdebat

Jonge Klimaatbeweging, NVDE, Natuur en Milieu, Greenpeace, JongRES, Milieudefensie en Netbeheer Nederland slaan de handen ineen en organiseren op dinsdag 7 november het Klimaat & Energieverkiezingsdebat in Tivoli, Utrecht.

Terwijl klimaatverandering door overstromingen, hittegolven en bosbranden steeds zichtbaarder wordt, klinkt de oproep voor snellere actie luid en duidelijk. Met het advies van de Wetenschappelijke Klimaatraad om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn, is de dringende vraag: “Hoe versnellen we ons klimaat- en energiebeleid?”.

Op woensdag 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen en er is veel te kiezen. Niet alleen vanwege de vele nieuwe gezichten in de politiek, maar vooral vanwege de urgente vraagstukken die onze aandacht verdienen: woningbouw, bestaanszekerheid en bovenal,  klimaat- en energiebeleid.

Tijdens dit ‘hoe-debat’ delen partijwoordvoerders hun visie en plannen voor een duurzamer Nederland. Wat zijn de sleutelmaatregelen voor een groene toekomst? En hoe kunnen we de implementatie daadwerkelijk versnellen?

In drie rondes gaan kandidaat Kamerleden waaronder Sandra Beckerman (SP), Derk Boswijk (CDA), Silvio Erkens (VVD), Pieter Grinwis (ChristenUnie #2) en Tjeerd de Groot (D66) onder leiding van dagvoorzitter Rogier Elshout met elkaar in debat over het verduurzamen van onze energievoorziening,  de verantwoordelijkheid van de industrie en hoe we ervoor zorgen dat niemand wordt vergeten in deze energietransitie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.