Ads Top

Liander presenteert recordplannen, maar versnelling blijft noodzakelijk

De Nederlandse netbeheerders presenteerden een dezer dagen hun meest ambitieuze investeringsplannen ooit. Niet eerder werd zoveel geïnvesteerd in onder andere het uitbreiden en onderhouden van de elektriciteits- en gasnetten. Ook Liander maakt recordplannen: in de periode 2024-2026 gaat het om ruim 4 miljard euro. Het investeringsplan laat een toename van 16% zien ten opzichte van het vorige plan.

Tegelijkertijd zit Nederland in de grootste verbouwing van het energiesysteem en gaan de ontwikkelingen sneller dan netbeheerders de elektriciteitsnetten kunnen uitbreiden. Zonder versnelling in de uitvoering voorziet Liander dat niet al het benodigde werk op tijd uitgevoerd kan worden. Het gaat om zo'n 25% van het totale werkpakket.    

In de periode tot 2033 verwacht Liander om bijna 40.000 kilometer elektriciteitskabel te leggen, 23.000 transformatorhuisjes te plaatsen en te vernieuwen, 48 nieuwe, grote elektriciteitsverdeelstations te bouwen en 49 uit te breiden. En nog eens 62 kleinere elektriciteitsstations te bouwen en 82 uit te breiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.