Ads Top

Zonnepark Amstelwijck in Dordrecht wekt groene stroom op voor 1.500 huishoudens

Het laatste zonnepaneel van zonnepark Amstelwijck in Dordrecht is gelegd. Wethouder Rik van der Linden van de gemeente Dordrecht en Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie van HVC legden dit paneel samen op zijn plek.Vanaf oktober leveren de in totaal 11.500 zonnepanelen voldoende energie om jaarlijks zo’n 1.500 huishoudens van groene stroom te voorzien. Inwoners van de gemeente Dordrecht kunnen meeprofiteren van het zonnepark door te investeren via obligaties.

Naast het opwekken van 4,6 miljoen kilowattuur aan duurzame energie zorgt het zonnepark ook voor een vermindering van CO2-uitstoot met 2.600 ton per jaar. Dat is gelijk aan de vermeden uitstoot van bijna 700 auto’s.

Inwoners van de gemeente Dordrecht kunnen meedoen met zonnepark Amstelwijck. Zij kunnen investeren via obligaties met een vaste rente en zo meeprofiteren van de opbrengsten van het zonnepark. Voor meer informatie: www.zonamstelwijck.nl.

Zonnepark Amstelwijck is een initiatief van Energiecoöperatie Dordrecht (ECD), een samenwerking tussen de gemeente Dordrecht en duurzaam energie- en afvalbedrijf HVC. Het doel van ECD is om de ontwikkeling en het gebruik van duurzame energie in Dordrecht te stimuleren. Een ander project van ECD is zonnepark Crayestein, dat eerder dit jaar in gebruik werd genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.