Ads Top

Officiële opening zonneweide Tripkouw in Midwoud

Vrijdag 25 september wordt zonneweide Tripkouw in Midwoud officieel geopend. 16.000 zonnepanelen vangen sinds eind augustus de zon op. De zonneweide wekt jaarlijks genoeg groene stroom op voor 2.000 huishoudens.

Begin juni startte de aanleg van de zonneweide en twee maanden later werd de eerste groene stroom geleverd. De zonneweide, gelegen tussen de Tripkouw in Midwoud en de Oostwouder Dorpsstraat in Oostwoud, wekt jaarlijks 6,5 miljoen kilowattuur elektriciteit op. Dat scheelt 3.500 ton CO2-uitstoot per jaar, wat gelijk is aan de uitstoot van bijna 1.200 auto’s.

In het ontwerp is rekening gehouden met landschappelijke elementen die typerend zijn voor het Westfriese landschap. De zonneweide wordt bijvoorbeeld afgescheiden met sloten in plaats van hekken en er is een vaarverbinding, dijken en rietoevers aangelegd.

Langs de zonneweide, waarop schapen komen te grazen, is een fiets-/wandelpad aangelegd. Alleen een brug over het water ontbreekt nog. De verwachting is dat de brug in november wordt geplaatst. Vanaf dan is het pad toegankelijk en verbindt de Oostwouder Dorpsstraat met fietspad Leien (tussen de Heemraad Witweg in Oostwoud en het zuidoosten van Midwoud).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.