Ads Top

Luminus plaatst fotovoltaïsche panelen op de daken van Colas Belgium en Scania

Luminus en dochteronderneming Dauvister hebben onlangs 1369 fotovoltaïsche panelen geplaatst op de daken van de gemeenschappelijke gebouwen van Colas Belgium en Scania te Brussel. Dankzij die panelen zal hun energiefactuur met 62 procent dalen en zal 2000 ton CO2 minder worden uitgestoten.

Colas Belgium, dochteronderneming voor het vervoer over de weg van de internationale groep Colas, is een belangrijke speler in de bouw en het onderhoud van transportinfrastructuur en stadsontwikkeling. Colas heeft over alle continenten samen 60.000 medewerkers en voert meer dan 70.000 opdrachten uit per jaar.

De internationale vrachtwagen- en autobusfabrikant Scania, die eigenaar is van de gebouwen, is zich eveneens bewust van haar impact op het milieu en wil ook op een meer milieuvriendelijke manier werken. De onderneming was dus zeer te vinden voor het initiatief van Colas en liet fotovoltaïsche panelen installeren op alle daken van de site.

Dauvister, een filiaal van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en gevestigd in Francorchamps, heeft deze installatie ontworpen en eind juni uitgevoerd. Er werden 1369 panelen van 335 Wc geplaatst op een oppervlakte van 3500 m². Met een totaal vermogen van 458,61 kWc zullen ze tot 415 MWh/jaar groene stroom kunnen produceren gedurende 20 jaar, waardoor over diezelfde periode 2000 ton minder CO2 zal worden uitgestoten, wat overeenkomt met de uitstoot van 100 gezinnen. Het verbruik van het gebouw zal met 62 procent dalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.