Ads Top

Vandebron introduceert 100% Groen Laden

Energieleverancier Vandebron lanceert een nieuwe dienst voor elektrische rijders. Met het totaalpakket ‘100% groen laden’ is thuis slim en duurzaam laden nu beschikbaar voor alle typen elektrische auto’s.

Het is voor het eerst dat het voor ieder type auto mogelijk is om middels slim laden bij te dragen aan het balanceren van het elektriciteitsnet. Daarmee zet Vandebron samen met haar klanten naar eigen zeggen een belangrijke stap voorwaarts in het vergroenen van de ev- en energiemarkt.

In 2017 heeft Vandebron - in samenwerking met TenneT en IBM en uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken - een platform ontwikkeld dat het mogelijk maakt om autobatterijen in te zetten voor de balancering van het net. In de pilotfase was deze Slim Laden dienst alleen beschikbaar voor Tesla rijders. Sinds deze maand kunnen alle typen EV-rijders hun auto beschikbaar stellen voor het in balans houden van vraag en aanbod. Hiermee wordt de dreiging van het toenemende aandeel elektrische auto’s, die het net op piekmoment belasten, omgezet in een grote kans.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.