Ads Top

Renée Heller nieuwe lector Energie en Innovatie bij HvA

Hogeschoolhoofddocent Renée Heller is per 1 september benoemd als lector Energie en innovatie. Heller neemt daarmee het lectoraat over van Robert van den Hoed. Dit lectoraat is onderdeel van Faculteit Techniek en onderzoeksprogramma Urban Technology.

Heller heeft een stevige carrière op het gebied van de energietransitie en gaat de verbinding tussen onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk verder versterken. ‘Ik wil de lat nog hoger leggen’.

Heller wil de samenwerking met het energiewerkveld in de regio Amsterdam verder vormgeven. ‘Alleen dan kunnen we de uitdagingen waar de stad voor staat aanpakken. Denk aan ambities voor aardgasvrij en hoge CO2-reductie ondersteunen met ons onderzoek. Het team heeft een sterke positie op onderzoek naar laadinfrastructuur en energiesystemen om het werkveld hiermee te versterken. We zitten nu met gemeente Amsterdam en zo’n 30 andere partners in het internationale project Atelier om energiepositieve gebieden vorm te geven. Dit is een mooie manier om de lat nog hoger te leggen.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.