Ads Top

McDonalds gaat meer duurzame restaurants bouwen

In 2021 gaat McDonald’s meer nieuwe McDrive restaurants duurzaam bouwen. Dit jaar zijn ook restaurants in Leidschendam en Veenendaal duurzaam verbouwd.

Deze restaurants zijn – net als die in Boxmeer – onder meer volledig elektrisch, draaien op groene stroom en zijn voorzien van ledverlichting. Warmtepompen worden gebruikt om het gebouw te verwarmen en met zuinige installaties wordt warmte teruggewonnen om energie te besparen.
 
De vrachtwagens van McDonald’s rijden sinds begin dit jaar op hernieuwbare biodiesel gemaakt van frituurolie uit de McDonald’s keukens. McDonald’s is een samenwerking met haar logistiek partner HAVI Logistics en het Finse bedrijf Neste aangegaan, ‘s werelds grootste producent van hernieuwbare biodiesel.

De 254 restaurants in Nederland verbruiken jaarlijks een miljoen liter frituurolie. Neste zet deze olie in haar Rotterdamse raffinaderij om in hernieuwbare biodiesel waar alle vrachtwagens van HAVI Logistics op rijden. Honderd procent biodiesel dus, gemaakt van McDonald’s frituurolie. Dit resulteert in een CO2-reductie van 89 procent per liter brandstof ten opzichte van gewone diesel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.