Ads Top

Vattenfall publiceert Duurzaamheidsindex Nederlandse Gemeenten

Vattenfall publiceert de Duurzaamheidsindex Nederlandse Gemeenten. In deze index, die is samengesteld op basis van de meest recente openbare data van Rijkswaterstaat, het Centraal Bureau voor de Statistiek en Cobra Groeninzicht, is inzichtelijk gemaakt hoe Nederlandse huishoudens duurzaamheid in en om het huis toepassen.

Op basis van de Duurzaamheidsindex Nederlandse Gemeenten is de Groningse gemeente Loppersum uitgeroepen tot meest duurzame gemeente van Nederland.

De meeste duurzame gemeenten in de Duurzaamheidsindex scoren gewogen (relatief) het hoogst met betrekking tot het aantal zonnepanelen, het aantal aanvragen voor Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en de mate van verstening. De Groningse gemeente Loppersum komt er dan als duurzaamste gemeente van Nederland uit.

De negen meest duurzame gemeenten komen allemaal uit het noorden van het land. In enkele van deze gemeenten is waarschijnlijk veel gebruikgemaakt van de ‘Subsidie Waardevermeerdering’, die in de provincie Groningen wordt aangeboden aan woningeigenaren met erkende bevingsschade. Op positie 10 staat het Zeeuwse Veere. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.