Ads Top

Univé, Provincie en Energiefonds Overijssel slaan handen ineen voor transformatie van asbestdaken naar zonnedaken

Univé, de provincie Overijssel en Energiefonds Overijssel spannen zich samen in voor een asbestvrij en duurzaam Overijssel. Onder de vlag van Univé’s energieconcept Duurzame Zekerheid ging de samenwerking deze week formeel van start met de verduurzaming van de eerste van tenminste 50 bedrijfsdaken in de regio.

In augustus presenteerde Univé met Duurzame Zekerheid een oplossing voor haar zakelijke leden. In dit energieconcept nemen de coöperatie en haar partners in duurzaamheid zowel de sanering als de kosten van de dakwissel voor hun rekening. Met de zonnepanelen die op het asbestvrije dak geplaatst worden, wordt vervolgens duurzame energie opgewekt waarmee huishoudens in de omgeving worden voorzien. Met de opbrengsten hieruit wordt uiteindelijk de investering op lange termijn terugverdiend.

Door vroege interesse van de provincie Overijssel en Energiefonds Overijssel (EFO) in een samenwerking rond het energieconcept, is de provincie Overijssel één van de eerste regio’s waar Duurzame Zekerheid gestalte krijgt in de praktijk. Voor de provincie staat niet alleen de energietransitie hoog op de agenda; vanwege veiligheids- en gezondheidsredenen is ook de sanering van asbestdaken een speerpunt.

Energiefonds Overijssel zorgt met een leningverstrekking van 14,7 miljoen euro voor de financiering van het plaatsen van de zonnepanelen op de daken die met Duurzame Zekerheid worden gesaneerd in Overijssel. Op deze manier draagt het bij aan de versnelling van de overgang naar meer duurzame energie uit hernieuwbare bronnen in de provincie. Uiteindelijk wil Overijssel in 2050 volledig energieneutraal zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.