Ads Top

Bespaar energie met advies en spullen van de energiebieb

Energieambassadeurs van Energie-U zitten vanaf oktober elke twee weken in de bibliotheek op de Neude om inwoners te helpen met energiebesparing. Zij geven gratis advies én spullen om minder energie te verbruiken. Ook hebben zij uitleenmateriaal om bestaande apparaten nét even slimmer (en dus goedkoper) af te stellen.

Veel inwoners willen wel energie besparen, maar weten niet zo goed hoe. Voor al deze mensen zitten de komende maanden vrijwillige ervaringsdeskundigen van burgerplatform Energie-U klaar. De kennis van de ambassadeurs is erg breed; van het gebruik van radiatorfolie tot kennis over cv-ketels en aardgasvrije woningen. Als zij de vraag niet kunnen beantwoorden, kunnen zij je wel naar de juiste mensen doorverwijzen.

Een bezoekje aan de ‘energiebieb’ levert al snel meer dan 100 euro per jaar op door de gratis Energiebox die bezoekers meekrijgen. De Energiebox bevat besparende producten, zoals een zeer zuinige lamp, een stekkerblok en radiatorfolie om warmteverlies te voorkomen. Ook is het mogelijk om een verbruiksmeter te lenen om zelf te onderzoeken waar alle stroom nu eigenlijk naartoe gaat. Of leen de CV-inregelkit, een CO2-meter, een infrarood-thermometer, een waterzijdig inregel-kit en stroommeters. De energieambassadeurs lichten het graag toe.

De ‘energiebieb’ op de Neude vindt plaats op:
●    Vrijdag 2 oktober 14:00 – 16:00 uur
●    Vrijdag 23 oktober 14:00 - 16:00 uur
●    Vrijdag 6 november 14:00 – 16:00 uur
●    Vrijdag 27 november 14:00 - 16:00 uur
●    Vrijdag 4 december 14:00 - 16:00 uur

Voor meer informatie over de Energiebox, kijk op www.energiebox.org. Meer informatie over de energiebieb is te vinden op de webpagina van Energie-U.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.