Ads Top

Stroomnet Wolvega klaar voor toekomst

Netbeheerder Liander heeft vrijdag het vernieuwde elektriciteitsverdeelstation in Wolvega in gebruik genomen. Door de snel gestegen vraag naar stroom was het afgelopen jaar de maximale beschikbare capaciteit van het station bereikt. Dankzij de twee gigantische nieuwe transformatoren is de capaciteit van het station meer dan verdubbeld en kunnen tot in de verre omtrek nieuwe bedrijven en zonneparken aangesloten worden.

De afgelopen periode heeft het elektriciteitsstation in Wolvega een grondige verbouwing ondergaan, zijn installaties vernieuwd en zijn de twee oude transformatoren van 20 megawatt vervangen door transformatoren van 50 megawatt. Deze joekels van transformatoren hebben de capaciteit om de groene stroom van ongeveer 100 voetbalvelden met zonnepanelen te verwerken of stroom te leveren aan ongeveer 35.000 huishoudens. Hiermee is het hart van de stroomvoorziening in de regio weer klaar voor de toekomst.

Bijzonder aan het station in Wolvega is dat het in een woonwijk ligt. Omwonenden zijn in de doorontwikkeling van het nieuwe station meegenomen tijdens inkijkmiddagen, bewonersavonden en door middel van nieuwsbrieven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.