Ads Top

'ACM kijkt te beperkt naar toekomstige warmtemarkt'

Door het splitsen van de verantwoordelijkheden in een warmtenet, zijn er geen wettelijke beperkingen voor het netwerkbedrijf om actief te zijn in warmtenetten. Dat schrijft de ACM in een advies aan minister Wiebes over de nieuwe warmtewet.

Wel ziet de ACM risico’s en wil zij één aanspreekpunt per net. De ACM gaat echter alleen in op het one size fits all model en geeft geen advies hoe tegemoet gekomen kan worden aan de wens om onafhankelijke warmtenetwerken mogelijk te maken. Belangenvereniging Netbeheer Nederland pleit voor meer samenwerkingsvormen, zodat er ook ruimte is voor innovatieve modellen, lokale initiatieven en maatwerk.

Netbeheer Nederland vindt het daarbij vanzelfsprekend om de warmteactiviteiten goed te scheiden van de netbeheerderstaken, zodat daar geen risico’s ontstaan. De netwerkbedrijven moeten nu ook al voldoen aan deze wettelijke voorwaarden. Wel moet goed afgewogen worden of de maatregelen proportioneel zijn voor de risico’s. Een aantal van de voorgestelde maatregelen van ACM zijn dat niet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.