Ads Top

Luminus bouwt de eerste windturbine van Hauts-Sarts bij NRB

In 2021 zal het Belgische Luminus de eerste windturbine van het bedrijventerrein Hauts-Sarts in Herstal op de site van het IT-bedrijf NRB bouwen. Deze installatie is de verdienste van de nv Demainvest (partnership tussen Luminus (51%) en Sogepa (49%)), die tot doel heeft bedrijven te ondersteunen bij hun energietransitie.

De windturbine van NRB zal een maximaal vermogen van 2,99 MW hebben en jaarlijks 7.322 MWh produceren. NRB zal 90% van de geproduceerde energie zelf verbruiken. De resterende 10% zal op het net worden gezet.  Dankzij de installatie van deze turbine zal men elk jaar 3.097 ton CO2 kunnen besparen.

Deze windmolen zal de eerste turbine zijn in Hauts-Sarts, het grootste bedrijventerrein van Wallonië. De vergunning werd in augustus 2019 verkregen. De bodemtests zijn inmiddels uitgevoerd en tegen het einde van het jaar zullen de kabels worden gelegd en zullen de infrastructuurwerken van start gaan. In april 2021 start men met de funderingswerken en vanaf juni 2021 wordt de windmolen gemonteerd. De turbine zal van het type Enercon E115 zijn, met een totale hoogte van 180 meter.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.