Ads Top

Emmen bestelt waterstofbussen

Met de bestelling van tien waterstofbussen, die rondom Emmen worden ingezet, geven het OV-bureau Groningen- Drenthe en Qbuzz een impuls aan de ontwikkelingen van de energiehub GZI Next. De inzet van de bussen bevordert de productie en het gebruik van waterstof in Drenthe en zorgt ervoor dat een groene waterstoffabriek op het GZI Next-terrein in Emmen dichterbij komt.

Met de bouw van een 12 MW-zonnepark werd eerder dit jaar de eerste stap gezet voor de realisatie van energiehub GZI Next. De bestelling van de waterstofbussen is een belangrijke tweede stap, waarmee ook de groene waterstofcomponent van GZI Next concreter wordt.

De GZI is de oude gaszuiveringsinstallatie van de NAM in Emmen. Gemeente Emmen, provincie Drenthe, Shell, EMMTEC services, NAM, EBN, New Energy Coalition, Gasunie, Gasunie Transport Services (GTS) bekijken samen hoe de bestaande aardgasinfrastructuur ingezet kan worden voor duurzame energievormen zoals zonne-energie, productie van groen gas en de productie van groene waterstof.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.