Ads Top

Slimme oplossing voor zonnepanelen VV Nieuw-Buinen

Voetbalvereniging Nieuw-Buinen kan eindelijk haar zonnepanelen aansluiten. Het bedrijf iwell heeft een slimme oplossing voor de voetbalvereniging in de vorm van een batterijsysteem, dat de energie van de zonnepanelen opvangt en opslaat voor later verbruik.

In het voorgestelde batterijsysteem wordt de opgewekte energie door de zonnepanelen overdag opgeslagen en kan de vereniging deze ‘s avonds bijvoorbeeld gebruiken voor verlichting van de velden. Het systeem zorgt ervoor dat de vereniging minder energie hoeft af te nemen van het net, maar ook dat de vereniging minder energie hoeft te leveren aan het net. Daarnaast functioneert het batterijsysteem als een lokale buffer, die zowel de zonnepieken als de verbruikspieken kan afvangen, waardoor het elektriciteitsnet minder zwaar wordt belast.

VV Nieuw -Buinen heeft al geruime tijd een verduurzamingsplan gereed voor haar sportcomplex met daarin de plaatsing van 246 zonnepanelen op het dak van het gebouw. Toen het plan gereed was bleek er echter geen capaciteit te zijn op het elektriciteitsnet van Enexis. De nodige aanpassingen aan het Drentse netwerk om aansluiting mogelijk te maken, kostte meer tijd dan de VV Nieuw- Buinen had vanwege een aflopende SDE- subsidie volgend jaar september.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.