Ads Top

Op weg naar altijd groene stroom op locatie Tractieweg

 De gemeente Utrecht en groene energieleverancier Greenchoice starten een onderzoek naar de eerste ‘altijd groene’ gemeentelocatie van Nederland.

Het onderzoek toont de mogelijkheden en consequenties om de energievoorziening op de gemeentelijke locatie aan de Tractieweg op termijn op elk moment 100% fossielvrij te krijgen. Het project maakt onderdeel uit van de ambitie van de gemeente om in 2050 een volledig circulaire stad te zijn.

Op dit moment is er niet altijd genoeg groene stroom beschikbaar op de Tractieweg. Bijvoorbeeld als het niet waait of de zon niet schijnt. Er worden dan fossiele brandstoffen ingezet om stroom op te wekken. Deze stroom wordt achteraf verduurzaamd door middel van ‘Garanties van Oorsprong’ (GVO’s); certificaten die de herkomst van duurzaam geproduceerde energie aantonen. Deze certificaten garanderen op jaarbasis het gebruik van groene stroom.

Het pilotproject ‘Altijd Groen’ onderzoekt de mogelijkheden en consequenties om de stroomvoorziening op de gemeentelijke locatie aan de Tractieweg volledig te verduurzamen. Dat betekent dat de energievoorziening helemaal niet meer afhankelijk is van fossiele brandstoffen en op elk moment van de dag groene stroom wordt verbruikt. Ook als de zon niet schijnt of de wind niet waait.

Het project maakt onderdeel uit van de ambitie van de gemeente om in 2050 een volledig circulaire stad zijn. Energie is daar een belangrijk onderdeel van.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.