Ads Top

Zonnebloemauto’s gaan op groen

Nationale Vereniging de Zonnebloem krijgt de eerste elektrische rolstoelauto’s voor gehandicaptenvervoer in Nederland. De drie auto’s worden aangeboden door Vattenfall, dat er ook voor zorgt dat de auto’s gratis opgeladen kunnen worden. Donderdag 27 juni werden de auto’s officieel aan de vereniging overgedragen.

Sinds 2014 verhuurt De Zonnebloem aangepaste auto’s voor mensen die gebonden zijn aan een rolstoel- of scootmobiel. In de auto’s is ruimte voor een rolstoel of scootmobiel, plus drie of vier andere personen, waardoor ook mensen in een rolstoel gezellig samen op pad kunnen. Verdeeld over Nederland heeft de vereniging inmiddels vijftig auto’s.

Voor het eerst krijgt de vereniging de beschikking over elektrische auto’s. De drie voertuigen komen te staan in Amsterdam, Utrecht en Arnhem. “Vattenfall heeft zich ten doel gesteld om binnen één generatie fossielvrij leven, wonen en reizen mogelijk te maken en daar hoort natuurlijk ook duurzaam vervoer bij voor mensen die gebonden zijn aan een rolstoel of scootmobiel”, zegt Martijn Hagens, Senior Vice President Customers & Solutions van Vattenfall. “Ik ben trots dat we op deze manier kunnen bijdragen aan zowel fossielvrij leven als het verbeteren van de mogelijkheden en mobiliteit van mensen met een handicap.

Marc Damen, Zonnebloemdirecteur: “De Zonnebloemauto geeft huurders bewegingsvrijheid doordat we flexibel, betaalbaar aangepast vervoer mogelijk maken. Mooi dat we met deze samenwerking met Vattenfall dit op een duurzame manier met het oog op de toekomst kunnen doen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.