Ads Top

Groene energie langs fietsroute in Hoegaarden

Bezoekers van Luminus Solutions en Vanparijs Engineers aan industriepark Blevyeld in Hoegaarden worden voortaan begroet door een Smartflower, een zes meter hoge zonne-installatie met twaalf zonnepanelen die als bloemblaadjes de zon volgen. De Smartflower wekt zo’n 4000 kWh groene energie op per jaar, energie waarvan, onder meer, fietsers op de fietsroute naast het bedrijf gratis gebruik zullen kunnen maken. 

De Smartflower is geïnspireerd op zonnebloemen die het maximum halen uit het beschikbare zonlicht door met de zon mee te draaien. Zodra de zon opkomt, bloeit deze Smartflower open en richt ze zich automatisch naar de zon en begint ze dankzij de twaalf zonnepanelen onmiddellijk elektriciteit te produceren.

Frank Schoonacker, Director Corporate Affairs van Luminus: “Vanuit klimaatoogpunt staan we op een keerpunt in onze geschiedenis. Groene energie is een game changer met het oog op de strijd tegen de klimaatopwarming. Luminus zet volop op in op groene energie en met deze Smartflower brengen we dat extra onder de aandacht”. 

De strijd tegen de klimaatverandering is een absolute prioriteit. Luminus hoeft daar niet meer van te worden overtuigd. De onderneming is zeer goed geplaatst om bij te dragen tot de oplossing. De strategische ambitie van Luminus is om de geprefereerde energiepartner te worden door zijn klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen met energie-efficiënte oplossingen en hernieuwbare energie. Luminus doet hiervoor onder andere beroep op haar dochterbedrijven Luminus Solutions en Vanparijs Engineers uit Hoegaarden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.