Ads Top

Biolease en GroenLeven gaan samenwerken om de energietransitie te versnellen

Biolease en GroenLeven, marktleider in grootschalige zonne-energie, bieden gezamenlijk een breder pakket aan financieringsvormen aan voor ondernemers met interesse in zonne-energie. Voor Biolease betekent het partnerschap een betrouwbare partij voor de lange termijn, die de gefinancierde zonnesystemen kan leveren. 

Erik Brouwer, directeur van Biolease, vertelt dat het niet ophoudt met enkel de levering van de panelen. “Wij bieden als Biolease een totaalconcept dat past bij de werkwijze van GroenLeven. Hierbij wordt de dakeigenaar volledig ontzorgd, zowel qua service, onderhoud en de financiering. Uitgangspunt hierbij is dat de opbrengsten van de panelen en subsidies de kosten dekken en een goed rendement bieden voor de dakeigenaar.

Op dit moment worden nagenoeg twee opties in de zakelijke markt van zonnesystemen aangeboden: de klant koopt zelf een zonnesysteem of verhuurt de dakoppervlakte. Bij koop is de eigenaar in eerste instantie aangewezen op zichzelf, dat vraagt kennis, deskundigheid en kapitaal. De nieuwe optie is lease, waarbij het zonnesysteem in het geval van Biolease zichzelf financiert. Er is geen eigen inbreng nodig waardoor het bedrijf werkkapitaal en leencapaciteit beschikbaar houdt. Daarbij verduurzaamt de onderneming zonder investering. Daarnaast heeft de klant de keuze om de opgewekte energie collectief te verkopen wat de opbrengst veelal ten goede komt.

Met de aanvullende oplossing voor de markt bieden GroenLeven en Biolease hun klanten een totaaloplossing, waarbij de klant een goede afweging kan maken tussen de drie opties (huur, lease en koop) in relatie tot het rendement en risico. Met deze 100 % financieringsoplossing kan de energietransitie op het dak versneld worden. De oplossing is geschikt voor middelgrote en grote daken van ondernemingen met een minimale oppervlakte van 1.500 m2.

Voor bedrijven en instellingen die groene energie produceren, heeft de overheid de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) ingesteld. Biolease en GroenLeven kunnen deze subsidieaanvraag, indien nog niet geregeld, voor u verzorgen. Na de toekenning van de SDE kiezen klanten de best passende financieringsoptie, waarna het systeem vakkundig geïnstalleerd wordt. Kortom verduurzamen van uw onderneming kan snel en is eenvoudiger dan ooit. Speciaal voor de uitbreiding en samenwerking in de zonnesystemen heeft Biolease, dat al langer gespecialiseerd is in het financieren en ondersteunen van systemen in met name biogas, extra personeel aangenomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.