Ads Top

Oproep om de burgerbevraging over energie en klimaat massaal in te vullen

Nog tot 15 juli kunnen alle Belgische burgers via een enquête hun mening geven over het Nationaal Energie- en Klimaatplan dat verduidelijkt hoe ons land zal bijdragen aan het verwezenlijken van de Europese klimaat- en energiedoelstellingen.

De burgerbevraging komt rijkelijk laat en schiet op veel vlakken tekort. Zo gaan alle meerkeuzevragen over maatregelen die de overheid kan nemen om individueel gedrag te sturen inzake mobiliteit, wonen en het opwekken van hernieuwbare energie. De burger wordt zo enkel benaderd als consument, niet als partner in de beleidsvorming, stelt energieleverancier Ecopower.

Ook wordt er nergens ruimere context gegeven. De burger krijgt geen cijfermateriaal of achtergrondinformatie over de technische aspecten van de vraag. Zo is het onmogelijk om de plannen te evalueren en een gefundeerd antwoord te geven.

Toch roept het bedrijf burger op om de enquête massaal in te vullen. Het is de enige manier om als burger feedback te geven op het huidige Energie- en Klimaatplan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.