Ads Top

KLM bussen reduceren de CO2 uitstoot van 1 miljoen kilometer

Met ingang van deze week rijdt de KLM Bus op geavanceerde biobrandstof, dankzij de samenwerking tussen GoodFuels, Munckhof en KLM. Hiermee wordt op jaarbasis een miljoen kilometer aan CO2-uitstoot gereduceerd, wat neerkomt op 577 ton CO2-reductie per jaar. Dit kan snel en eenvoudig omdat er geen technische aanpassingen nodig zijn om op geavanceerde biobrandstof te rijden.

GoodFuels, Munckhof en KLM zorgen er samen voor dat er op de drie routes 1 miljoen kilometer aan CO2-uitstoot wordt gereduceerd. De CO2-reductie hiervan is 577 ton per jaar en dat staat gelijk aan 25 keer de wereld rond met een auto. Door gebruik te maken van de gratis KLM Bus reduceert de reiziger zelf ook CO2, omdat er geen brandstof nodig is voor de auto.

De KLM Bus wordt voorzien van geavanceerde biobrandstof. Deze drop-in biobrandstof is gemaakt van 100% gecertificeerde afval- of reststromen. Hierdoor is er geen concurrentie met voedselproductie, landgebruik of ontbossing. Het is een fossielvrije, synthetische brandstof van premium kwaliteit en een directe vervanger voor fossiele brandstof. Er zijn daarom ook geen grote investeringen nodig. Je reduceert direct CO2, en daarnaast bevat deze biobrandstof geen zwavel en komen er significant minder fijnstof en stikstof deeltjes in de lucht waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd.

Er rijden dagelijks drie KLM-bussen door Nederland. KLM-reizigers kunnen gratis van Maastricht, Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport naar Schiphol reizen. Ook vanuit Nijmegen, Arnhem, rijdt er dagelijks meerdere keren een bus naar Schiphol en Venlo komt daar vanaf 1 september bij. Sinds 1 juli is er een derde route aan het netwerk toegevoegd. Vanaf die datum rijdt de KLM Bus ook van Enschede, Hengelo en Apeldoorn naar Schiphol en terug. En sinds vandaag zijn deze bussen klimaatneutraal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.