Ads Top

Groene waterstof van Shell voor bussen in Groningen en Drenthe

Bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe gaan rijden op waterstof van Shell. Op 24 juli maakt het OV-bureau Groningen Drenthe bekend dat Shell de aanbesteding voor het leveren van waterstof heeft gewonnen.

Het gaat om zogeheten groene waterstof. Groen wil zeggen dat deze waterstof wordt geproduceerd met duurzaam opgewekte stroom. Shell zal de groene waterstof voor de bussen produceren in Rheinland (Duitsland).

Het gebruik van waterstof voor de bussen in het openbaar vervoer draagt bij aan een schonere lucht en aan de regionale energiedoelen in Noord-Nederland. De waterstofbussen zullen rijden op streeklijnen in Groningen en Drenthe. Qbuzz streeft ernaar om in december 2020 twintig bussen voor het openbaar vervoer op waterstof te laten rijden.

Shell wil een actieve bijdrage leveren aan de energietransitie. In Nederland investeert Shell onder meer in windparken op zee, zonneparken, snellaadpalen op tankstations en het leveren van restwarmte aan de omgeving van Pernis. Daarnaast investeren we in duurzame brandstoffen voor transport zoals groene waterstof.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.