Ads Top

Coldset Printing Partners kiest voor zonne-installatie van Luminus

Coldset Printing Partners en Luminus hebben een overeenkomst getekend voor de installatie van 1400 zonnepanelen op het dak van de drukkerij in Paal-Beringen. Deze zonne-installatie zal goed zijn voor een jaarlijkse productie van 335 MWh en een vermindering van de CO2-uitstoot met 81 ton per jaar.

Coldset Printing Partners (CPP), een dochter van Mediahuis en de grootste krantendrukkerij van Vlaanderen, moet net zoals de hele grafische industrie voortdurend investeren en evolueren. Daarbij wordt niet allen naar het druktechnische gekeken, maar ook de zorg voor mens en planeet is daarbij steeds belangrijker geworden.

Met de installatie van zonnepanelen zet Coldset Printing Partners een nieuwe stap richting energie-efficiëntie en groene stroom. De nieuwe zonne-installatie zal ongeveer 2340 vierkante dakoppervlakte innemen en zo’n 335 MWh groene energie per jaar produceren.

De installatie van de zonnepanelen, evenals de vernieuwing van de dakbedekking waarop de zonnepanelen komen te liggen, zal worden uitgevoerd door Insaver, een andere Limburgse onderneming en dochterbedrijf van Luminus uit Houthalen-Helchteren, gespecialiseerd in onder meer dakrenovaties en zonne-installaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.