Ads Top

Congestie verwacht in Weiwerd

TenneT en Enexis Netbeheer verwachten structureel congestie in het gebied rondom het station Weiwerd (Delfzijl) in een periode van 10 - 15 jaar. De verwachte congestie wordt veroorzaakt omdat de vraag naar transportcapaciteit op het station groter is dan de beschikbare n-1 capaciteit in het daar gekoppelde hoogspanningsnet. De vraag naar transportcapaciteit is anders dan voorzien in de capaciteitsplanning.

In het genoemde congestiegebied is het totale voorziene gecontracteerde transportvermogen 666 MW. Het totale beschikbare transportvermogen bedraagt circa 490 MW. Dit vermogen is volledig vergeven in getekende offertes voor gecontracteerd transportvermogen.

De structurele oplossing is de realisatie van een uitbreiding van het hoogspanningsnet en de capaciteit van het station. TenneT onderzoekt in samenwerking met Enexis Netbeheer de alternatieven hiervoor, dit betreft ook de mogelijke locatie van de uitbreiding. Een planning van de netverzwaringen is nog niet bekend
\
TenneT en Enexis Netbeheer doen onderzoek naar het kunnen toepassen van congestiemanagement in het genoemde gebied volgens de Netcode Elektriciteit artikel 9.5 lid 5. De uitkomst van het onderzoek wordt op de websites van TenneT en Enexis Netbeheer gepubliceerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.