Ads Top

Elektrische voertuigen als virtuele energiecentrale

Het Bredase Power Research Electronics (PRE Power Developers) is door de Nederlandse Kamer van Koophandel geselecteerd voor de KVK Innovatie top 100. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van elektronicamodules voor snellaadsystemen van elektrische voertuigen. PRE levert deze modules aan fabrikanten van laadsystemen. Met de nieuwe V2G-laadmodule is PRE geselecteerd voor de KVK Innovatie top 100.

Gemiddeld rijdt een elektrische auto slechts 10% van de tijd. Onderzoekers van de TU Delft en PRE zagen mogelijkheden om meer met de batterij te doen in de resterende tijd. Zo is de batterij te gebruiken als thuisbatterij. En alle batterijen samen vormen een virtuele energiecentrale. Op het moment dat er onbalans is op het energienetwerk zorgen de batterijen voor stabiliteit. Zowel voor een huishouden als voor een energiemaatschappij kan dit leiden tot enorme besparingen. Volgens onderzoeksbureau ABI Research kan dit bij een huishouden leiden tot een besparing van 240 euro op de jaarlijkse energierekening.

De volgende stap is om de batterij direct te laden met duurzame energie. Elektrisch rijden is pas echt groen als ook de gebruikte energie groen is. V2G-technologie maakt dit mogelijk. Door zonnepanelen aan te sluiten op het V2G-laadsysteem gaat de energie direct de batterij van het voertuig in. Dit is veel efficiënter dan eerst aan het net leveren en vervolgens vanuit het net de auto laden. Als de elektrische auto er niet staat of de batterij is vol kan de energie alsnog terug geleverd worden aan het net. Dit onderzoek is vorig jaar door PRE en de TU Delft afgerond en bekroond met diverse onderscheidingen.

De verwachtingen voor V2G zijn hoog, maar qua infrastructuur en regelgeving moet nog het nodige gebeuren om het maximale uit deze technologie te halen. Op dit moment vinden er in diverse landen pilots plaats om de technologie te testen. Onlangs is er ook in Amsterdam een groot V2G-testproject gestart. De verwachting is dat V2G rond 2025 volledig gebruikt wordt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.