Ads Top

Vattenfall wint tender Hollandse Kust Zuid 3&4d

Vattenfall krijgt de vergunning voor het windpark op zee Hollandse Kust Zuid 3&4. In maart diende het bedrijf een voorstel in voor dit subsidieloze windpark.

Met het winnen van deze tender, is Vattenfall in één klap eigenaar van het grootste (subsidievrije) windpark op zee. In 2018 won het bedrijf namelijk al het aangrenzende project Hollandse Kust Zuid 1&2.  In totaal zal Hollandse Kust Zuid 1-4 duurzame stroom produceren voor zo’n 3 miljoen huishoudens.

Vattenfall gaat nu aan de slag met de laatste voorbereidingen voor dit windpark samen met de al gekozen partijen. Siemens Gamesa is de turbine leverancier, de funderingen worden geleverd door Sif en de kabels worden geleverd door Prysmian. Seaway 7 is verantwoordelijk voor de installatie van kabels en funderingen en Swire Blue Ocean zal de windmolens gaan installeren. De bouw is gepland in 2022. Volgens de aanbestedingsregels moet Hollandse Kust Zuid 3&4 volledig operationeel zijn binnen 5 jaar nadat de vergunning onherroepelijk is geworden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.