Ads Top

Negen projecten ontvangen subsidie 'Brabant geeft energie'

De uitkomsten van de tweede subsidieronde ‘Brabant geeft Energie’ zijn bekend. Maar liefst negen samenwerkingen ontvangen provinciale subsidie voor hun projecten, waarmee zij de Brabantse energietransitie versnellen.

Innovatief, zichtbaar, enthousiasmerend voor Brabanders en betrokkenheid van meerdere partijen. Dat waren de voornaamste eisen waaraan projecten die in aanmerking wilden komen voor de subsidie moesten voldoen.

Zo beoogt de stichting MOED de energietransitie te versnellen met het project ‘Zonne-energie voor alle Brabanders’. Met dit project wil de stichting nieuwe en bestaande lokale zoncoöperaties professionaliseren. Op deze manier hoopt de stichting dat er sneller en meer collectieve zonprojecten worden opgericht in plaats van het eenmalige karakter dat collectieve zonprojecten nu vaak hebben.

Een innovatief project dat subsidie ontvangt is het project van Buro Kade: Mengfabriek geeft Energie. Met dit project zijn zij van plan een energievoorziening met seizoensopslag te maken op de Tramkade in Den Bosch, waarbij zij gebruikmaken van bestaande voorzieningen. Deze energievoorziening gaat energie leveren aan het gebouw van Buro Kade, maar ook aan omliggende gebouwen en woningen.

De Stichting Duurzaam Riel Goirle krijgt subsidie om de energietransitie te versnellen met een professionele organisatie die vanuit lokale projecten zelf geldstromen binnenkrijg. Als vliegwiel fungeert hierbij de ontwikkeling van 3 á 4 windmolens, die in lokaal eigendom ontwikkeld worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.