Ads Top

Koolen Industries investeert in waterstofbromide flow batterij maker Elestor

Koolen Industries heeft een investeringsovereenkomst van meerdere miljoenen getekend in Energy Storage NL-deelnemer Elestor, een bedrijf dat energieopslagsystemen voor elektriciteit maakt. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling staat Elestor op het punt om hun revolutionaire waterstofbromide flow batterij aan de markt te introduceren. Deze technologie is een belangrijke stap richting elektriciteitsopslag tegen lage kosten, op grote schaal. Daarnaast heeft EIT InnoEnergy, een van de vroege investeerders van Elestor, besloten in deze ronde mee te investeren, waarmee het totaal geïnvesteerde kapitaal fors toeneemt.

De overeenkomst met Koolen Industries is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Elestor, waarmee het fundament wordt gelegd voor een snelle groeifase – in haast elke richting – ter voorbereiding op de commerciële lancering van Elestor’s opslagsystemen.

Kees Koolen, eigenaar van het clean energy conglomeraat Koolen Industries, voorheen CEO van booking.com en vroege investeerder van Uber: “Elestor’s opslagsystemen zijn ontwikkeld voor stationaire toepassingen op grote schaal, waarbij de opslagkosten per kWh indrukwekkend laag zijn. Elestor heeft een veelbelovende technologie ontwikkeld en is een goede toevoeging aan de Koolen Industries groep. De verschillende technologieën van onze investeringen zijn complementair en bedienen verschillende toepassingen en markten. Hierdoor kunnen we binnen de samenwerking kant en klare oplossingen bieden, voor elke vraag, in alle markten, en desgewenst op zeer grote schaal. De unieke flow batterij technologie van Elestor past perfect in deze strategie.”

De missies van beide ondernemingen komen naadloos overeen: Het zeker stellen dat duurzame energie altijd en voor iedereen beschikbaar is, op een betrouwbare en veilige manier. Wiebrand Kout (oprichter & CTO van Elestor) voegt toe: “Opslag tegen lage kosten is essentieel om deze missie te volbrengen, en precies hier vinden Koolen Industries en Elestor elkaar. De Elestor batterij is revolutionair omdat het gebruik maakt van extreem goedkope actieve materialen. Koolen Industries heeft toegang tot samenhangende technologieën. Samen is dit de sleutel tot het betaalbaar maken van duurzame energie.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.