Ads Top

Hoe zit het met het energieverbruik van een whirlpool? (i.m.)

Een whirlpool - ook wel bekend als een spa of jacuzzi - in de tuin is prachtig om te hebben. Vooral op zwoele zomeravonden, in het najaar of zelfs in de winter vinden veel mensen het heerlijk om onder het genot van een glas champagne en een lekker hapje in hun whirlpools tot rust tot komen. Veel ontspannender dan met whirlpools kan een mensenleven nauwelijks gemaakt worden. Welke voordelen heeft een whirlpool zoal? En hoe zit het met het energieverbruik van en gemiddelde whirlpool?

Voordelen van een whirlpool
Een whirlpool of spa heeft veel voordelen. Het belangrijkste is natuurlijk het feit dat je kunt relaxen en ontspannen wanneer jij dat wilt. Of het nu koud is of heet: de jacuzzi kun je altijd in duiken als je toe bent aan ontspanning! Whirlpools verminderen de stress en laten je even helemaal wegdromen. Ze ontspannen de spieren in het hele lichaam. Aangetoond is verder dat een whirlpool ook de bloedcirculatie in het lichaam verbetert. En natuurlijk biedt een whirlpool echte quality time met je partner.

Het energieverbruik van een whirlpool
Allemaal leuk en aardig, maar spa's gebruiken wel de nodige energie. Hoe zit het precies met het stroomverbruik van een whirlpool? Er zijn meerdere factoren die bepalend zijn voor het energieverbruik van een whirlpool, zoals het merk, de grootte, de buitentemperatuur, inhoud en de (gewenste) watertemperatuur. Er zit nogal wat verschil in de kosten van het gebruik van een whirlpool. Deze kan variëren van 1,25 euro per dag tot 3,50 euro. Reden genoeg om goed naar het model te kijken dat je wilt kopen, want de energiekosten lopen erg uiteen. Over het algemeen geldt de stelregel: goedkoop is duurkoop. Vaak zijn de duurdere modellen voordeliger qua energieverbruik en daarom op termijn een betere en slimmere investering.

De gemiddelde energiekosten bij gebruik van een jacuzzi
Een reguliere jacuzzi maakt gebruik van een elektrisch verwarmingselement van 3 kW, die bij volledig gebruik ongeveer 0,66 euro per uur kost. Verder gebruiken de luchtpomp en circulatiepomp nog energie. Wie zijn jacuzzi elke dag een uur gebruikt om in te bubbelen, waarbij het bad twee uur verwarmd wordt, verbruikt jaarlijks zo'n 850 euro aan energie (2,33 euro per dag). De kosten voor energieverbruik zitten vooral in de circulatiepomp, die het meeste energie verbruikt. Koop daarom voor een jacuzzi met een energiezuinige circulatiepomp om flink te kunnen besparen. Een goede manier om te bezuinigen op de kosten, dit kan tot 300 euro per jaar schelen, is de spa verwarmen via een warmtewisselaar en de cv-ketel. Laat je goed informeren bij een expert!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.