Ads Top

Tweede Groengas-pomp in Den Haag geopend

Vandaag is bij Shell Kerkhof & Zn. de tweede Groengas-pomp in Den Haag geopend. Dankzij dit gezamenlijke initiatief van Shell Kerkhof & Zn. en OrangeGas is Groengas tanken in Den Haag nu nóg makkelijker. Het Shell-tankstation aan de Binckhorstlaan voegt deze nieuwe service toe aan de bestaande, traditionele brandstoffen. 

Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. De bron van het Groengas van OrangeGas is rioolwaterzuivering, mestvergisting en afvalverwerking.
 In Nederland rijden momenteel ongeveer 11.000 voertuigen op Groengas, variërend van Volkswagen UP tot bestelbussen, vrachtwagens en taxi’s van de Haagse ondernemer Van der Wijst Personenvervoer.

OrangeGas is het geesteskind van zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting. In 2008 begonnen ze met de verwezenlijking van hun gezamenlijke droom: een wezenlijke bijdrage leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland.

1 opmerking:

  1. Prima initiatief, maar een paar pompen waar ook GTL diesel getankt kan worden zou ook welkom zijn, in verband met het verlagen van de CO2 en roet uitstoot.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.