Ads Top

D66’er Gerbrandy schrijft onderzoeksrapport Dieselgate

D66-Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy zal namens het Europees Parlement het onderzoeksrapport schrijven van het parlementair onderzoek naar Dieselgate. Hij is de enige Nederlander met een actieve rol in het onderzoek.

“Al het nieuws van de afgelopen maanden heeft de noodzaak van een parlementair onderzoek duidelijk aangetoond. We moeten nu snel van start gaan en op tafel krijgen wat de rol van de lidstaten en de Commissie was in de ontduiking van emissienormen voor auto’s”, aldus Gerbrandy.

D66 vindt het belangrijk dat openheid van zaken wordt gegeven over hoe de auto-industrie jarenlang kon sjoemelen met uitstoottesten. Er zijn  aanwijzingen dat nationale en Europese autoriteiten op de hoogte waren van deze praktijken. “Via openbare hoorzittingen moeten bestuurders en politici verantwoording afleggen. Waarom is er nooit ingegrepen? Waarom is er geen grootschalig onderzoek gestart naar het consumentenbedrog? Was er wel een goede verantwoordelijkheidsverdeling tussen nationaal en Europees niveau? Er liggen zoveel vragen waar antwoord op moet komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.