Ads Top

Grunneger Power opent energiewinkel voor Groningers

Lokale energiecoöperatie Grunneger Power viert feest. Vorige week opende wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) de deuren van hun energiewinkel aan de Oude Boteringestraat in Groningen. Vanaf deze week is de winkel elke werkdag geopend van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren.

Steven Volkers (directeur Grunneger Power) omschrijft de energiewinkel als “een plek waar je kunt binnenlopen met vragen over energie en over duurzame projecten in jouw buurt. In de energiewinkel kun je nog gewoon een papieren formulier invullen om klant te worden van Grunneger Power en daardoor groene stroom en gas te ontvangen.”

Het bewustzijn van de noodzaak om duurzame energie te gebruiken groeit, volgens Volkers. “Uit de vele energie initiatieven in de stad blijkt dat mensen graag iets willen doen om bij te dragen aan een transitie naar groene energie. Wij vinden dat zelf energie produceren eenvoudig moet zijn. Daarom helpen we mensen om ‘prosumenten’ van duurzame energie te worden. Stadjers krijgen dan weer de regie over hun eigen energie.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.