Ads Top

Energie routeplanner voor elektrische voertuigen

ViriCiti B.V. is een samenwerking aangegaan met Simacan B.V. om een nieuwe online tool te ontwikkelen die het energieverbruik en de besparingen van elektrisch rijden per route voorspelt. Deze 'EV Fleet Analyzer' geeft daarmee inzicht in wanneer het gebruik van elektrische distributie voertuigen rendabel is. ViriCiti en Simacan willen zo de inzet van elektrische voertuigen verhogen.

ViriCiti bezit grote hoeveelheden data aangaande het energieverbruik van elektrische voertuigen (EVs). Simacan is een expert op het gebied van realtime geo datasets en routeplanning. Door de krachten te bundelen zijn de twee in staat een systeem te ontwikkelen dat analyses maakt op basis van zowel interne voertuigdata als data van externe bronnen die invloed hebben op het energieverbruik (verkeersinformatie, weersomstandigheden en hoogteverschillen in het wegennet). De 'EV Fleet Analyzer' kan vervolgens een accurate voorspelling maken van het verbruik en de besparingen per route.

Een breder gebruik van EVs kan een belangrijke bijdrage leveren aan de vermindering van CO2 uitstoot. Veel logistieke ondernemingen maken echter nog slechts sporadisch gebruik van EVs. De benodigde data voor een betrouwbare planning ontbreekt, wat leidt tot een kleinschalige en onrendabele inzet van de voertuigen. Met de 'EV Fleet Analyzer' kunnen vervoerders per route zien of het gebruik van EVs haalbaar en rendabel is, wat uiteindelijk de inzet van EVs op grote schaal zal stimuleren. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.