Ads Top

Het Green Office van Hogeschool Utrecht (HU) gestart

Het office biedt duurzaamheidsinitiatieven een podium en versterkt groene initiatieven. Het voert duurzaamheidsprojecten uit vanuit de hogeschool en ondersteunt bij de uitvoering van projecten van studenten, docenten en onderzoekers. Verder zorgt het ervoor dat duurzaamheid een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de bedrijfsvoering. De HU is al goed op weg: we zijn al drie jaar achtereen verkozen tot meest duurzame hogeschool van het land.

Het Greenteam bestaat uit zes studenten van zes verschillende opleidingen van de HU. Er is gestreefd naar teamleden met een verschillende studie-achtergrond, zodat er een breed palet van kennis ingezet kan worden. De studenten gaan aan de slag met drie thema’s:
* Communicatie en zichtbaarheid: Kayan Lam (Bedrijfscommunicatie) en Joao Loupatty (Communication and Media Design);
* Community en projecten: Ninke Maes (Integrale Veiligheidskunde) en Xenia Tombrou (Communicatiemanagement);
* HU Duurzaam: Jan Reinier van de Kieft (Facility Management ) en Manuel Osses (Chemische Technologie).

Dit initiatief komt voort uit het bestuurlijk traject dat de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de HU onder de noemer ‘Duurzame Uithof’ in 2013 zijn gestart. Doel van het initiatief is het ontwikkelen van een duurzame campus en tevens kennisvalorisatie als het gaat om duurzame bedrijfsvoering van de aangesloten partners. De universiteit opende al in 2013 een Green Office.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.