Ads Top

'Nederland moet afscheid nemen van fossiele tijdperk'

Nederland moet afscheid nemen van het fossiele tijdperk. Scherpe keuzes zijn dan nodig, zegt de PvdA. De toekomst ligt in de combinatie van grootschalige opwekking van wind op de Noordzee en het invoeren van elektrisch vervoer in heel Nederland.

Juist die combinatie is volgens de partij belangrijk. 'We hebben opslagcapaciteit nodig voor duurzame energie omdat het niet altijd waait. En schone stroom omdat we anders in onze elektrische auto op kolenstroom rijden, en zo alsnog CO2 uitstoten. De accu's in onze 8 miljoen auto's zijn samen bovendien een gigantische reservebatterij als het minder waait.'

De techniek is er al, als we de politieke wil hebben om deze visie in realiteit om te zetten kunnen we in 2025 een trots en schoon land zijn, aldus de partij. Daarom presenteert de PvdA voorstellen die zorgen voor schone energie, gezonde lucht en banen voor onze Nederlandse economie.

2 opmerkingen:

  1. Dat zijn mooie voorstellen, maar wel erg jammer dat de PvdA niets gedaan heeft en doet, tijdens de huidige regeerperiode, samen met de partij voor milieubarbaren en geldwolven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van deze draaikonten partij ik geloof niets meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.