Ads Top

HVC en HHSK stijgen tot grote hoogte

De eerste paal is letterlijk de grond in gegaan voor de windmolen op het terrein van awzi Kralingseveer. Met de windmolen leveren HVC en hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) een bijdrage aan de regionale en landelijke opgave voor productie van duurzame energie.

In 2020 moet 14 procent van de energie in Nederland duurzaam zijn. De energie die de windmolen opwekt is jaarlijks goed voor 2.600 huishoudens. HHSK faciliteert de bouw van de windturbine door grond op het terrein van awzi Kralingseveer ter beschikking te stellen.

De molen heeft een levensduur van 20 jaar of langer en levert jaarlijks een CO2-reductie op van 5.050 ton, wat vergelijkbaar is met 1.350 auto’s die jaarlijks 25.000 km per jaar rijden.

HVC, grondstoffen- afval en energiebedrijf, richt zich naast hergebruik van afval op verduurzaming van energievoorzieningen. HVC realiseert en ontwikkelt projecten op het gebied van onder andere windenergie en zonne-energie en warmte. Het hoogheemraadschap is een van de aandeelhouders van HVC.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.