Ads Top

Gelderland koploper met meeste biomassa projecten van Nederland

De provincie Gelderland is in 2016 koploper met de meeste biomassa projecten van Nederland. Dit blijkt uit de voortgangsrapportage 'De biobased economy in Nederland' van de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu. Duurzame biomassa vervangt fossiele grondstoffen en zorgt voor het vergroenen van materialen, chemicaliën, producten en energie.

Uit het rapport blijkt dat de groei van de biobased economy door zet. Nederland heeft binnen Europa een voortrekkersrol op het gebied van beleidsontwikkeling en strategische kennis. Ook zijn er in deze sector relatief al veel bedrijven actief. Gelderland scoort volgens het rijk goed op het maken van biomassa via biomaterialen.

De basis voor de Gelderse koploperspositie ligt in het Bioeconomy Innovation Cluster Oost Nederland (BIC-ON). Deze samenwerking, die gestart is tussen Wageningen UR en provincie Gelderland, is uitgegroeid tot een verband tussen vele bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Aansprekende partijen als Stichting kiEMT, Oost NV en BEON zijn hierbij betrokken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.