Ads Top

Consument koopt meer energiezuinig witgoed

De omzet van elektrische huishoudelijke apparaten is in 2015 met zes procent gegroeid. Met name energiezuinige witgoedapparaten zitten in de lift, aldus VLEHAN, de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van elektrische huishoudelijke apparaten.

2015 is het tweede jaar op rij waarin de omzetontwikkeling op de witgoedmarkt een positieve trend laat zien. De omzet van grote huishoudelijke apparaten nam toe met acht procent. Daarbij heeft 98 procent van alle vorig jaar verkochte koelkasten het energielabel A+ of hoger. Maar liefst driekwart van de verkochte wasmachines heeft het meest zuinige energielabel: A+++.

Jeroen de Roos, directeur VLEHAN: "Door de groei in de huizenmarkt neemt de verkoop van keukenapparatuur toe, alsmede die van wasmachines en droogautomaten. De consument let bij zijn aankoop steeds meer op het energieverbruik van de apparaten. Dat is niet alleen goed voor de branche, ook veel oude energievreters verdwijnen op deze manier uit de huishoudens. Goed voor het milieu en het verlaagt de energierekening van de consument."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.