Ads Top

Provincie geeft energie uit plantenwortels een kans

Energie opwekken uit de wortels van levende planten. Dat is waar het bedrijf Plant-E voor staat. De techniek voor het vrijmaken en opslaan van de energie is ontwikkeld door Wageningen Universiteit.

De provincie Noord-Brabant subsidieert een veldproef in Budel die moet aantonen of de techniek geschikt is voor productie van elektriciteit uit levende planten op grotere schaal. De veldmetingen zullen ruim een jaar in beslag nemen. De energieproductie hangt af van de groeiactiviteit van plant: hoe natter en warmer, hoe beter. De veldproef wordt daarom uitgevoerd in een nat natuurgebied dat grenst aan het bedrijf Nyrstar in Budel. De innovatieve opwekking van duurzame energie sluit goed aan bij de energiestrategie van Nyrstar om een deel van de omvangrijke energiebehoefte van de zinkproductie te organiseren via de opwekking van duurzame (zonne-)energie.

De innovatieve manier van elektriciteitsopwekking door Plant-e BV kreeg veel positieve publiciteit in de media (krant, TV) en oogstte waardering bij de rijksoverheid en organisaties die technologische innovaties promoten. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.