Ads Top

Arcadis in Nederland 100 procent klimaatneutraal

Arcadis opereert sinds 2015 in Nederland 100 procent klimaatneutraal. Wij brengen onze CO2 uitstoot twee keer per jaar in beeld en vanaf 2010 is de footprint met circa 15 procent gedaald. Het restant van de CO2 uitstoot wordt sinds 2015 gecompenseerd door te investeren in een gecertificeerd cookstove project van het FairClimateFund, aldus Arcadis dinsdag.

De belangrijkste CO2 reductie is gerealiseerd door te zorgen voor kantoorlocaties die energiezuinig én goed bereikbaar zijn. Verder stimuleren we onze collega’s om duurzamer te reizen met OV en de fiets. Op dit moment stoot Arcadis 7750 ton CO2 uit, hoofdzakelijk veroorzaakt door autokilometers. Dit kunnen we nu niet vermijden, maar wel compenseren. Arcadis investeert in CO2 credits voor zevenduizend cookstoves die 3.500 gezinnen op het platteland in India gebruiken. Dit heeft een positieve impact op de leefkwaliteit van deze gezinnen. Cookstoves vervangen hout gestookte open vuren en koken schoner, veiliger en sneller. Dit project zorgt bovendien voor langdurige werkgelegenheid, want de cookstoves worden lokaal geproduceerd en onderhouden. Op deze manier krijgen de gebruikers meer kans zich te ontwikkelen.

Gert Kroon, algemeen directeur van Arcadis in Nederland: ,,Klimaatverandering is een wereldwijd urgent probleem. We geven het goede voorbeeld en willen een voorbeeld stellen voor andere bedrijven. Zo leveren we onze bijdrage aan de versnelling van de noodzakelijke transitie naar een CO2 arme maatschappij en houden we de opwarming van de aarde onder de 2 graden. Om klimaatverandering het hoofd te bieden, moeten we samenwerken. Zo participeren we in energiebedrijf Etriplus dat duurzame energie levert aan agrologistieke bedrijven binnen Greenport Venlo, werken we mee aan het Deltaprogramma om Nederland te beschermen tegen hoogwater als gevolg van de zeespiegelstijging en zijn we betrokken bij het Zero Emission Cities programma van het World Business Council for Sustainable Development.’’ 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.