Ads Top

Nul-op-de-meter voor particuliere woningen

De Gemeente ‘s-Hertogenbosch wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Om dit doel te halen zullen alle woningen energieneutraal moeten worden gemaakt. Voor een aantal woningen is dit nu al mogelijk met een Nul-op-de-Meter renovatie.

In een Nul-op-de-Meter (NOM) woning is het energieverbruik over een heel jaar gezien, per saldo nul. Dat betekent dat het evenveel energie opwekt als dat de woning en de bewoners nodig hebben. Ton en Helga, bewoners van de wijk Kattenbosch in Rosmalen willen graag zo’n NOM woning. Niet alleen vanwege het milieu, maar ook om hun andere wens, groter wonen, te realiseren. In een reeks korte films worden zij de komende maanden gevolgd van planvorming tot en met de verbouwing. In Deel1: De Tekentafel (bekijk filmpje op Youtube) vertellen zij over hun persoonlijke redenen voor deze verbouwing en welke maatregelen zij willen nemen.

Om bedrijven uit te dagen met een goed aanbod voor particulieren te komen, stelt de Gemeente ‘s-Hertogenbosch subsidie beschikbaar voor 10 NOM renovaties van particuliere woningen. Deze subsidie bedraagt € 15.000,- per woning en is aan te vragen door het bedrijf dat de renovatie uitvoert. De subsidie is bestemd voor woningen uit de jaren 1950 -1980.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.