Ads Top

Energiebesparing in het MKB: de Apeldoornse aanpak

Geld besparen, minder CO2 uitstoot en voldoen aan de wet. De MKB Energy CheckUp tool helpt bedrijven om op een snelle eenvoudige manier een energiescan te maken en daar meteen besparingen aan te koppelen.

Apeldoorn is pilotgemeente om de tool uit te proberen. Vorige week tekenden VNO NCW Midden, gemeente Apeldoorn, Omgevingsdienst Veluwe IJssel, Cornelissen Consulting Services BV en het Expertisecentrum Energiebesparing een intentieverklaring om samen te werken aan energiebesparing in het MKB.

Wethouder Mark Sandmann is enthousiast: “Apeldoorn wil een duurzame stad zijn. Dat doen we door ons eigen vastgoed te verduurzamen, maar ook anderen te stimuleren om bewuster om te gaan met energie. Ik ben enthousiast over de MKB Energy CheckUp. Bedrijven hebben met dit instrument niet alleen snel inzicht in hun energieverbruik, maar kunnen er ook meteen naar handelen. Zo kunnen we samen het energieverbruik terugdringen en daarmee de CO2 uitstoot.”

De Apeldoornse binnenstad en bedrijvenpark Apeldoorn Noord worden de twee proefgebieden die het online instrument gaan uitproberen. De MKB Energy CheckUp tool helpt bedrijven inzicht te krijgen in het eigen energieverbruik, het gemiddelde verbruik in de sector, de relevante energiebesparingsmaatregelen en de financieringsmogelijkheden. De pilot start in mei van dit jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.