Ads Top

Werktuigbouwkundestudenten wekken energie op met zelfgebouwde turbines

De zelfontworpen Laval turbines en de teams werden beoordeeld op het hoogste vermogen en op de beste salesvaardigheden. De factoren die meespeelden bij het ontwerp waren optimaal vermogen, innovatie en duurzaamheid.

Een belangrijk onderdeel van het bouwen van de turbine was het maken van de schoepen met de 3D printer. Vooral dat was een uitdaging, volgens de studenten. Er werd een scala aan uiteenlopende designs en uitvindingen gepresenteerd.

De wedstrijd vond afgelopen vrijdag 15 januari in het Technopark op de locatie Academieplein. Het lokaal was omgetoverd tot een 'tribune' voor de demonstraties. De wedstrijd zorgde voor hevige concurrerentie. Door de transparante vorm van presenteren konden de studenten van elkaar leren. De jury koos drie favorieten en uiteindelijk twee winnaars. 'Energiebedrijf' Turben Air won het onderdeel 'meest behaalde vermogen'. Met blijdschap delen de leden dat ze totaal niet hadden verwacht te winnen: “Het vermogen van Turben Air is hoog en ver boven verwachting uitgevallen” melden de teamleden.

'Energiebedrijf' Turb Innovate kwam als beste uit de bus op gebied van de salesvaardigheden. Zij waren eigenlijk verrast met deze overwinning, maar wel heel blij: “We dachten juist te winnen op het onderdeel 'hoogste vermogen'. We hadden dit totaal niet verwacht!”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.