Ads Top

Nuon nieuwe sponsor van Amsterdam Center for Entrepreneurship

Sinds 1 januari 2016 is Nuon sponsor van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE). Als toonaangevend Center for Entrepreneurship stimuleert ACE hoogwaardig ondernemerschap onder studenten en jonge onderzoekers met onderwijs en incubatieprogramma’s. De samenwerking tussen Nuon en ACE manifesteert zich, naast een financiële bijdrage van Nuon aan ACE, met name op het gebied van onderwijs en kennisvalorisatie - het proces dat kennis omzet naar commercieel haalbare producten, processen of diensten.

ACE is een samenwerkingsverband van de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit (VU), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

Nuon treedt als sponsor in de voetsporen van de reeds bestaande sponsoren Rabobank Amsterdam en EY (Ernst & Young). Nuon-medewerkers gaan een bijdrage leveren aan ondernemerschapsonderwijs aan de vier instellingen. Ook worden studenten en medewerkers betrokken bij onderzoek voor Nuon. De samenwerking op het gebied van kennisvalorisatie heeft vooral betrekking op het ondersteunen van wetenschappers om hun kennis op de markt te brengen, onder meer in de vorm van spin-off bedrijven via het ACE-Venture Lab.

Woensdag 6 januari kwamen Nuon en ACE bij elkaar voor de ondertekening. Algemeen directeur van ACE Erik Boer is erg blij met deze nieuwe samenwerking: 'Het hoger onderwijs in de Amsterdamse regio en het internationale bedrijfsleven groeien steeds dichter naar elkaar toe'. Wetenschappelijk directeur van ACE Enno Masurel ziet veel toepassingen voor hedendaagse vormen van onderwijs: 'Vorig jaar was Nuon al betrokken bij onze International Summer School New Venture Creation and Development, en kreeg daarvoor veel waardering van onze studenten'.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.